Etosha
Door: maartje
Blijf op de hoogte en volg Maartje
26 Mei 2010 | Namibië, Windhoek
Het is weer tijd voor een verhaaltje. Deze keer niet zo lang als de vorige en ik denk dat ik daar een heleboel mensen blij mee maak:P
Afgelopen weekend ben ik naar Etosha geweest. Dit is een Nationaal Natuurpark. Het midden van het park is 1 grote zoutpan. Daar is dus niet veel leven te vinden, maar om de zoutpan is veel bebossing. De ideale plek voor wilde dieren.
Met een groep van 9 personen en 2 gidsen zijn we zaterdag op pad gegaan.
Het was een ontzettend leuke groep. Iedereen kon goed met elkaar en gelukkig zaten er geen vervelende mensen tussen.
We hebben in het park ontzettend veel dieren gezien; olifanten, neushoorns, giraffen, springbokken, jakhalzen, impala’s, gnoe’s, super veel mooie vogels, leeuwen, kudu’s, struisvogels en zwijnen. (zie ook de foto’s:P)
Beide nachten hebben we op een camping in het park doorgebracht. Het was echt kamperen. (Lees: Eigen tent opzetten, met je toilettas onder de arm naar het doucheblok lopen en eigen afwas in waterbakken doen.)
Het opzetten van de tenten was wel ff wennen! Maar gelukkig hadden we een mannelijke gids, die ons snel te hulp kwam(A)
Op de eerste camping hadden ze een ontzettend mooie Waterhole (vijver waar de dieren naartoe komen om te drinken)
Hier hebben we olifanten en neushoorns van dichtbij gezien. Zo vet! We hebben het jammer genoeg niet vast kunnen leggen, want de fototoestellen van Tamara en mij waren niet goed genoeg om in het donker op die afstand te fotograferen.. balen dus!
De campings waren (gelukkig) voorzien van een omheining. Dit kon alleen niet de Jakhalzen buitenhouden. Die konden we ’s nachts tussen de tenten door horen lopen. Zo apart. Ze waren ’s avonds op zoek naar afvalresten. Ons werd ook gewaarschuwd om geen schoenen/slippers buiten te laten staan aangezien ze deze helemaal afkauwen..
Ook de leeuwen en giraffen hebben we van dichtbij gezien. Dat zijn echt mooie beesten.
Wel moest ik continu tegen mezelf zeggen dat het echt was, het leek namelijk net een film, zo onwerkelijk!
Maandag hebben we de dag afgesloten met een etentje in Windhoek. Niet iedereen was meegegaan, maar het was zeker een leuke afsluiting van het weekend.
Ik denk dat ik geen bericht meer plaats voordat ik weg ga.
Ik ga jullie proberen op de hoogte te houden van wat er in de tussentijd gebeurd, maar ik heb geen flauw idee hoe de internet voorzieningen zijn in Zambia, Malawi en Tanzania. Ff afwachten dus!
Ik ben in ieder geval niet meer te bereiken op mijn Namibische nummer en mochten jullie mij dringend nodig hebben, dan kun je mijn Nederlandse nummer proberen. (of mailen)
Hoop dat daar alles goed gaat!
Liefs,
Maartje
Ps foto’s kunnen jullie vinden op:
26 Mei 2010 - 14:47
Silke:
Heyyy meid!
Leuk weer een verhaaltje van je te lezen! Wat een ervaring!
Ik wens je heel veel plz voor komende tijd.. Geniet er van want dat verdien je!
Liefs, xxx -
26 Mei 2010 - 18:18
Mama:
hoi Maartje.
dat het park erg mooi is, kan ik beamen. mooi dat je ook zoveel dieren hebt gezien.
het was dus mooi even oefenen met tent opzetten en kamperen in de natuur voordat je met de rondreis begint.
ik hoop dat je een heeeeel fijne reis hebt en geniet van je vakantie.
dikke kus mama -
26 Mei 2010 - 18:47
Papa:
Wat bedoel je met gelukkig hadden we een mannelijke gids. zijn die dan handiger in het opzetten van een tent?.
Maartje je stage zit er op nu nog even genieten van een mooie vakantie. pas goed op je zelf groeten papa -
26 Mei 2010 - 21:02
Huub:
Hallo Maartje,
Klinkt allemaal weer erg spannend. Ik vraag me alleen af hou die olifanten en neushoorns zo vet kunnen worden? Is er zo,n overvloed aan eten voor die beesten? Ik wens je verder veel plezier met de komende vrije tijd.
Groetjes Huub -
01 Juni 2010 - 07:06
Karen:
Ha Maartje!
Ik weet niet of je dit berichtje dan nog leest:P maar iig heeel veel plezier met je rondreis, take care, geef de tijger geen hand en tot in Nederland
Geniet ervan!!!
xxx -
03 Juni 2010 - 09:56
Tante Ans.:
Maartje tot mijn schrik lees ik dat je stage er al weer op zit en je op reis gaat! Dat is supersnel gegaan!
Je vorige verslag ook gelezen wat een leuke vondst over het skydiven: een coctail van zelfvertrouwen en angst!
Geniet van de komende reis en kom blij en vol zelfvertrouwen met mooie herinneringen terug in Denekamp.
Dikke kus van mij!